Hulde aan prof. H.J. van Aswegen (Historia, 2021)
AfrikaansIn Junie 1998 is prof. H.J. van Aswegen, voorsitter van die departement geskiedenis aan die Randse Afrikaanse Universiteit (RAU) vereer met 'n oorkonde van die Suid-Afrikaanse Historiese Genootskap as 'n blyk van waardering vir die bydrae wat hy tot die dissipline oor 'n tydperk van 35 jaar gelewer het. Henning, soos hy onder sy kollegas landwyd bekend geword het, was al die jare, in die woorde van SAHG voorsitter, prof. Johan Bergh, 'n "gentleman" en 'n uitstekende historikus.
Keywords: Historia 1998; Fransjohan Pretorius; H.J. van Aswegen; Randse Afrikaanse Universiteit; SuidAfrikaanse Historiese Genootskap; Johan Bergh; Kimberley; Universiteit van Stellenbosch; Diamantveld Laerskool; Diamantveld Hoërskool