Emily Fern, die eerste Johannesburgopgeleide kunstenares (Historia, 2021)
Indien   daar  een  van  ODS vroee  Johannesburgse  kunstenaresse  is   watdit  verdien  om  onthou te  word,  daD is  dit  Emily  Fern.   Gedurende dieeerste jare  van die kunslewe in  Johannesburg, bet sy 'n leidende rol  gespeelen vir  verskeie kunstenaars, was sy 'n leermeesteres vol  begrip en inspirasie.Emily   Isabel  Fern  is   op  23  Augustus  1881  in   Ballarat,  Australie,gebore.  Haar ouers bet oorspronklik van die eiland  Man, in  die  Ierse See,gekom en  na  Australie  verhuis  om  daar  vir  gaud  te  gaan prospekteer.Blykbaar was hulle  Die baie gelukkig  daar Die, want toe  Emily  sewe jaaroud  was, kom die familie  na  die Rand  waar haar vader 'n  mynbestuurderby  May  Consolidated Mines  en  mynpionier  van  die  General Mining  Co.word.In  daardie  dae  was  claar  maar  mill   skole  op  die  Rand,   gevolglik   betEmily  weiDig  opleiding  gehad.   Dit   was  'n  Buster Van die  EndstraatseKloosterskool wat  die  elfjarige  Emily  se eerste stappe in  die  kunswereldgelei  bet,  deur  haar  met  olieverf  vertroud  te  maak.    Nadat  Emily   instanderd ses geslaag bet, bet haar skoolopleiding geeindig en moes sy  metdie huislike  pligte  help.   Slegs af  en toe was claar geleentheid om te  tekenen te  skilder  en by suJke geleenthede moes lede van die familie  as modellediens  doen
Keywords: Johannesburg; Portraits; Artist; Fern; Emily; Still lives; History of art