Kleio (Historia, 2021)
Gedagtig  daaraan:dat  in   die  Westerse  Wereld   al   sedert  die   Eerste  maar   veral   na  dieTweede   Wereldoorlog     bewegings   aan   die   gang   is   om   die'  geskiede~is-onderwys  te  bevorder  deur  die  hou  van kongresse Van geskiedenisonderwyserswaarop   skoolgeskiedenisboeke  van  verskillende    nasies  onder ling    uitgeruilen wedersyds  hersien  word  met  die  oog  op  groter  onderlinge   verdraagsaam-heid,  samewerking   en  begrip;dat  ook  die  Republiek   van  Suid-Afrika    uit  verskillende   taal-   en  rasse-groepe  bestaan  en  dat  ons  leiers  bulle   voortdurend   beroep  op  beter  same-werking,   onderlinge   begrip   en  eenheid;dat  die  vak  geskiedenis  met  die  mens  en  menslike  verhouding   te  doenbet  en  derhalwe   die  nouste  verband   met  die  lewe  handhaaf;dat  claar  verskil   van  interpretasie   bestaan  oor  sekere gebeurtenisse  inons  geskiedenis;dat  die  geskiedenisonderwyser  nie  sy  taak  behoorlik   kan  vervul   Bonderkennis   van  die  jongste   metodes  en  tegnieke  van  onderrig   nie;Het  GUS,die  Departement  Geskiedenis  van  die  Universiteit   van  Suid-Afrikaendie  Departement  Geskiedenis van  die  Onderwyskollege  Witwatersrand   besluitom,  met  die  oog  op  die  bevordering   van  geskiedenisonderrig   op  skool,  'nstudiegroep  te  vorm  wat  KLEIO    sal beet.Ons  beoog  om  hierdie   doel  na  te  strewe  deur
Keywords: study group; Kleio; History teaching; Schools