Emily Fern : die eerste Johannesburgopgeleide kunstenares (Historia, 2021)
As  gevolg  van  die  skilderes se  periodieke studiereise oorsee, is   'nnatuurlike  indeling  van  haar  werk moontlik.   Hierdie  tydperke word  ookduidelik  in  hasT werk  weerspieel.   'n  Behandeling van  Emily   Fern  sewerk san die hand hiervan is  gewens, omdat op hierdie wyse die vorderingin  tegniek en  stylontwikkeling  duidelik  waarneembaar word
Keywords: History of Art; South Africa; Artist; Johannesburg; Landscapes; Fern, E.