Kruispaaie in ons geskiedenisonderrig (Historia, 2021)
Laat  my  vooraf   toe  om  'n  kort   woord   van  dank  teenoor  clie  bestuurvan  die  Historiese   Genootskap  van  5uid-Afrika     uit   te  spreek  vir   die   eerwat  my  aangedoen is  om  vanillaTe  die  belangstellendes  bier  toe  te  spreek.As  iemand   wat  teenwoordig   was  by   die   stigting    van  die   Genootskap  inPretoria   en  as  onderwysman   wat  bewus  is   van  die   groot   werk   wat   dieGenootskap  reeds  in   ons  skole   tot   stand  gebring   en  gedoen  het,  bet  ekenkel  waardering   vir   die  moeilike   taak.500s  ek  u  sekretaris   meegedeel  bet,  bring    ek  vanillaTe  vir   u  enkelegedagtes  oor  'n  paar  aspekte  Van die  onderwys  van  die  geskiedenis  op  diemiddelbare   skool.Nou   bet  ek  dit  .goed  gedink   om  my  gedagtes  uit   te   spreek  na  aan-leiding   van  'n  paar  krisismomente,  so os  ek  dit   Bien,  of  salons    dit  kruis-paaie  noell,   waarby  ons  geskiedenisonderwys  uitgekom  bet.    In  die  eersteplek  ondersoek  ek kortliks   die  vraag  van  die  plek  van  geskiedenis  op  skool,in   ons  wetenskaplike   eeu  (die   atoomeeu)   en  in   die   tweede  plek   let   ekop  die  invloed   van  die  eksamenstelsel  op  die  onderwys  van  die  vak
Keywords: Subject choices; History as subject; History; Schools; Teaching of History