Visies op die Suid-Afrikaanse geskiedenis (Historia, 2021)
Wanneer   ODS oor   hierdie   tema   praat,   moet  ODS onthou   dat   geslagna  geslag  in   ODS geskiedenis  veranderde   situasies   deurgemaak  bet.    Dierede  is   dat  geskiedenis  Die  sonder  verandering   te  dink   is  Die.    Wanneerop  verskillende    punte   in   die   stroom   van  die   tyd   rekenskap   gevra  wordoor  die  weg  wat  'n  gemeenskap afgele bet,  ontstaan die  geskiedskrywing.Daaronder   verstaan  ODS in  die  woorde   van  Johan  Huizinga   die  geestelikevorm   waarin   kultuur    horn  rekenskap  van  sy  verlede  gee.   Die   vorm  wordgrootliks    bepaal   deur  die   sosiale  omstandighede   en  tydsgees  waarin   diegeskiedskrywer  horn  bevind,  m.a. w.  sy wereldbeskouing   speel  'n  rol  daarin.Elke  geslag  bet  vrae  aan  die  verlede  gestel  en  'n  visie  daarop  nagehou  watmet  die  tydsituasies   in  verband  staan.
Keywords: Imperialism; Colonialism; History; Republic; South Africa