Ons geskiedenislose tyd (Historia, 2021)
Jacob Burckhardt, die wereldberoemde Switserse historikus, het reeds aan die begin van ons eell gese: "Ons tyd gaan 'n toekoms tegemoet wat waarskynlik bloedweinig notisie van die verlede sal neem." Min het hy geweet dat hierdie voorspelling in die helfte van ons eeu reeds bewaarheid sou word.Die mens van ODS tyd hou horn weliswaar DOg besig met geskiedenis, maar clan in 'n aDder sin as die mens in die voorafgaande tydperke van die Westerse wereld. Terwyl ODS byna weekliks satelliete op. pad na die maan dophou, word die verlede, hoe verder die mens van ODS tyd in die verlede terugkyk, steeds kleinerwordende kringetjies van onbenullige voorvalle. Wat voorheen 'n groot verskeidenheid van mens like gebeur-tenisse, interessante mens like bedrywighede, op verskillende kontinente was, bet in ODS tyd pIck gemaak vir die gebeurtenisse van ganse kontinente. Wereldgeskiedenis bet in ODS tyd kontinentale geskiedenis geword
Keywords: Historians; History