DIE NIE-SENDINGAKTIWITEITE VAN DIE NATALSE SENDING (Historia, 2021)
In Natal was die sendelinge vroeg reeds op aIle gebiede van die same-Ie wing besonder aktief. Dat hulle aktiwiteite 'n besondere invloed op Natal in die algemeen gehad het, en terselfdertyd ook in baie gevalle rigting- gewend van aard was, kan nie betwis word nie. So het die Kaapse goewer- neur, sir Perigrine Maitland, by geleentheid verklaar dat die sendelinge meer daartoe in staat is om heidense barbare te beheer, as wat soldate dit kan doen.
Keywords: Bantu; Presbiterian; Daniel Lindley; Natal; Voortrekkers; Missionaries; Missions