DIE VESTIGING VAN SWART WOONGEBIEDE IN EN OM JOHANNES-BURG 1900-193 (Historia, 2021)
Die behoorlike huisvesting van swartes buite mynkampongs injohannesburg bet sedertdie ontstaan van die goudmynbedryf netelige en moeilik oorkombare problemegeskep. Die oplossings bet boonop gesloer omdat die verantwoordelike instansies traagwas om daadwerklik op te tree. Die gevolg was dat die vraagstukke op die lange duural hoe ingewikkelder geword bet.
Keywords: Johannesburg; Towns; Wolhuter Gold Mining Company Ltd; Black townships,; Ownership; Mining compounds; Consolidated Main Reef Mines Estate Ltd; Salisbury and Jubilee Goldmining Co; Alexandra Township Ltd; Klipspruit; Locations; History; Native Urban Areas Act, 1923