F.A. van Jaarsveld : merkwaardige historikus (Historia, 2021)
Op 7 Januarie 1995 het die Suid-Afrikaanse gemeenskap van historici waarskynlik sy mees bekende en prominente lid met die afsterwe van prof. Floris Albertus van Jaarsveld verloor. Die Historiese Genootskap van Suid-Afrika en Historia is groot dank aan hierdie begaafde historikus, wat vir so lank 'n rigtinggewende rol in sy geskiedenis gespeel het, verskuldig.
Keywords: J.S. Bergh; Historia 40(1); F.A. van Jaarsveld; Suid-Afrika; Groningen; Afrikaanse historikus; Suid-Afrikaanse Akademie vir Wetenskap en Kuns