(untitled) (Historia, 2021)
Aan my is die taak opgedra om u vandag te moet toespreek oor ’n onderwerp wat noli vir byna twee dekades reeds die andag van bekwamer geeste in beslag geneem het. Soos u gal opmerk, bevat die lema van hier-die referaat eintlik die wese, die kern van ons probleem as geskiedenis- onderwysers, nl. dat hierdie vak nie meer sy regmatige plek in die skole van ons moderne, materialisties-georienteerde wereld inneem nie. Laat my dug toe om eerstens met u die betreurenswaardige toestand van Geskiedenis as vak in ons skole, die faktore wat daarvoor verantwoordelik is, en die rol wat die onderrig van Geski denis te vervul het, te bespreek. So’n ontleding van die toestande, faktore en taak moet as agtergrond dien waar-teen ons hierdie probleem moet benader, aanpak en probeer oplos.