(untitled) (Historia, 2021)
Die federasiebeweging gedurende die 19d eeu word gewoonlik gekop-pel san die name van sir George Grey, lord Carnarvon en Cecil Rhodes’! Eersgenoemde twee se pogings word toegeskry£ san bulle aandeel san die £ederasiebewegings in Nieu-Zeeland en Kanada onderskeidelik en die nie-blanke vraagstuk in Suid.A£rika. Rhodes se poging word verbind met die "scramble for Africa" en die ontdekking van diamante en good in Suid-A£rika. Daar word seIde verwys na die verband wat hierdie beweging gehad bet met die konstitusionele stryd sedert 1850 en die daaruitvolgende a£skeidings- en federasiebeweging van die Britse Setlaars in die Kaap-kolonie.