(untitled) (Historia, 2021)
1. C.F. NIEUWOUDT, G.C. OLIVIER & M. HOUGH (eds.), Die Politiek stelsel van Suid-Afrika, Pretoria: Academia, 1979. 326pp. R16,50. 2. GERHARDUS POOL, Die Herero-opstand, 1904-1907. HAUM, 1979.299 pp., bladregister, R12,75. 3. C.A. TAMSE (red.), en anderen, Nassau en Oranje in de Nederlandse geschiedenis A. W. Sijthoff, Alphen aan den Rijn, 424 pp., afb" register 4. C. PAMA, Wagon Road to Wynberg. Tafelberg. Kaapstad. 1979, viii + 88 pp., ill., R21,00. 5. M.C. VAN ZYL, Die Protesbewegzng van die Transvaalse Afrikaners 1877-1889. Academica, Pretoria, 1979, RI7,50 (ABV uitgesluit). 6. ARNOLD BENJAMIN, Lost Johannesburg MacMillan, Johannesburg, 1979, 102 pp., R12,50 7. D.W. KRUGER. Die Krugermiijoene Perskor, 1979, 123 pp., illus., R8,95. 8. M.C. BOTHA, Premiersverkiesings sedert 1910. Perskor, Johannesburg, 1979, 176 pp., illus., R12,50 9. PIET MEIRING, Vyftig jaar op die voorblad Perskor, 1979, 180 pp" R9,95 10. B.K.S. DIJKSTRA, Graven en gravinnen van hel Hollandse hut.. Ondenoek van de sloffelijke reslen opgegraven op hel lerrem...n de voormalige abdijkerk Ie Rijnsburg in 1949 en 1951 De Walburgpers, Zutphen, 1979, 192 pp., afb., register 11. G.D. SCHOLTZ, Die ontwikkeling van die politleke denke van die Afnkaner, Deel VII, 1924-1939. Perskor-Uitgewery, Johannesburg, 1979, R25,00. 12. DAPHNE CHILD, A merchant family in early Natal: Diaries and letters of Joseph and Marianne Churchill, 1850-1880. A.A. Balkema, Kaapstad.Rotterdam, 1979, X, 198 pp., ill., RI5,00. 13. DAN SLEIGH, fan Kompanjie, Die wereld ron die Verenigde Oos-Indiese Kompanjie Tafelberg-Uitgewers, Kaapstad 1978, 75 pp. 14. T. VAN HUYSSTEEN, Stellenbosch te Voel (Footloose in Stellenbosch), tekeninge deur Hannes Meiring. Tafelberg, Kaapstad, 1979, pp. 112, R8,50. 15. A.H. DUMINY (red.), L.J.G. Adcock: The Reminiscences of Richard Paver. A.A. Balkema, Kaapstad, 1979, viii, 136 p., ill., R8,75. 16. H.C. WOODHOUSE, The Bushman Art of Southern Africa. Purnell, Johannesburg, 1979, 125, 160 pp., ill., RI7,50. 17. ERIC ROSENTHAL: Rustenburg Romance. The Hiltory of a Voortrekker Town. Perskor, Johannesburg, 1979, 191 pp., foto’s, prys R19,95. 18. A.P.j. VAN RENSBURG. Die Nuwe Afrika. HAUM. Pretoria. Kaapstad, 1979. 533 pp., verwysings en register, RI5,OO 19. F.A. VAN JAARSVELD, Die evalusie van apartheid en ander geskiedkundige opstelle. Tafelberg, Kaapstad, 1979, 175 pp., R9,50 20. F. SMUTS (red.), Stellenbosch drie eeue Stellenbosse Stadsraad, 1979,464 pp., ill., register