(untitled) (Historia, 2021)
Prof.F A van Jaarsveld bet ’n grater bydrae as enige ander historikus oar die ont-staansgeskiedenis van Afrikanernasionalisme gelewer. In 1951 bet hy die eerste weten- skaplike werk hieroor gelewer met sy Die eenheidstrewe van die repubZz"keinse Afrikaners, Deel 1, Pioniershartstogte (1836-1864), en agt jaar later bet hy dit opgevolg met Die ontwaking van die Afrikaanse nasionale bewussyn, 1868-1881. Met die twee werke bet hy ’n belangrike historiese debat oar die verskynsel van Afrikaner- nasionalisme aan die gang gesit en is hy gevestig as een van die grootste gesagheb- bendes op die gebied.