(untitled) (Historia, 2021)
Hoewel T S van Rooyen slegs ’n beskeie bydrae tot die Suid-Afrikaanse geskiedskrywing gelewer het, was sy vroee dood nogtans ’n gevoelige slag. Met sy dood was hy 45 jaar oud. Tog het hy werk van meer as verbygaande aard gelewer, waarop later ingegaan word.