(untitled) (Historia, 2021)
Wanneer ’n Suid-Afrikaanse historikus in die katalogi van Portugese biblioteke rondsnuffel op soek na boeke en tydskrifartikels wat oor Suid-Afrika handel, is daar een naam wat steeds opduik, naamlik die van dr. Ilídio Rocha. Ilídio José da Rocha is in 1925 in die noorde van Portugal gebore, het Suider-Afrika deurkruis en het ’n geruime tyd in Mosambiek vertoef.